Pagina 1 din 1

Dumnezeu..

Scris: Mie Feb 07, 2018 3:26 pm
de Metin2 Wiki
Imagine



DUMNEZEU !!

Dumnezeu..

Scris: Mie Feb 07, 2018 3:59 pm
de Metin2 Rodnia
A uitat sa zica si de Maicuta Domnului....

Dumnezeu..

Scris: Mie Feb 07, 2018 4:10 pm
de Metin2 Wiki
DauLaBuci scrie:A uitat sa zica si de Maicuta Domnului....
=))

Dumnezeu..

Scris: Mie Feb 07, 2018 4:22 pm
de Akito
Smecher

Dumnezeu..

Scris: Mie Feb 07, 2018 4:23 pm
de Rodnia Metin2
=))

Dumnezeu..

Scris: Mie Feb 07, 2018 6:15 pm
de forwin69YOUTUBE
Jale

Dumnezeu..

Scris: Mie Feb 07, 2018 11:06 pm
de FlameDamage
sarac inventar te cumpar slabule fememe map3 cu tine

Dumnezeu..

Scris: Mie Feb 07, 2018 11:11 pm
de JirFaraSuflet
Amin

Dumnezeu..

Scris: Mie Feb 07, 2018 11:27 pm
de Hard Metin2 PvM
Asta e frate cu kuarez, parca el era la teologie

Dumnezeu..

Scris: Mie Feb 07, 2018 11:45 pm
de Server PvP Metin2
=)))

Dumnezeu..

Scris: Joi Feb 08, 2018 12:43 am
de Player Metin2
MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.

Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.

Dumnezeu..

Scris: Joi Feb 08, 2018 12:54 am
de mt2 pvm
Demnitatea băiatului tinde la - infinit.

Dumnezeu..

Scris: Joi Feb 08, 2018 1:11 am
de MT2 PvP
Katherine are un deces în familie. Îți mulțumește pentru rețetă.

Dumnezeu..

Scris: Joi Feb 08, 2018 1:11 am
de Metin2 Romania
Mulțumesc, acum puteți veni la înmormântarea lui Andrei(Fanni)
Pupic

Dumnezeu..

Scris: Joi Feb 08, 2018 1:12 am
de Rodnia Metin2
E cv =))

Dumnezeu..

Scris: Joi Feb 08, 2018 2:19 pm
de *nr1* Mary
mysto topyc cn la facut

Dumnezeu..

Scris: Sâm Feb 10, 2018 1:33 pm
de Metin2 Romania
Topic închis.