Dat afara din ox, cu toate ca am raspuns corect.

În această secţiune puteţi discuta despre orice ce nu se încadrează în secţiunile de mai sus, în limita regulamentului.
Închis
Avatar utilizator
AntiCoruptie
Jucător
Jucător
Mesaje: 1
Membru din: Mar Mar 16, 2021 9:36 pm
Oraş: bucuresti
Regat: Albastru
Caracter: Războinic

Mar Mar 16, 2021 9:56 pm

Buna tuturor, la evenimentul OX din data de 16.03.2021, ora 21, am participat dupa contul meu de Razboinic, AntiCoruptie, am ajuns intre ultimii 7 si am fost dat afara pe nedrept la intreabarea : Cel mai puternic muschi din corpul uman este limba? (raspunsa meu a fost "X", raspunsul celorlalti a fost "O").


"Între toţi muşchii, se distinge invariabil muşchiul cardiac, nimeni altul decât muşchiul cel mai rezistent şi mai activ pe durata vieţii omeneşti. Muşchiul cardiac se mişcă continuu de la naştere până la moarte, fără nicio pauză.

Deloc întâmplător, cei mai puternici muşchi dacă este să luăm în considerare forţa exercitată de muşchiul propriu-zis, sunt acei muşchi care au cea mai mare grosime în secţiune. Asta deoarece tensiunea exercitată de fibrele musculare ale muşchilor scheletici nu variază foarte mult. Astfel, cu cât un muşchi este mai gros în secţiune, cu atât este mai puternic.

Din aceste motive, cel mai puternic muşchi din corpul omenesc este în acelaşi timp şi cel mai mare şi mai voluminos. Este vorba evident de muşchii fesieri, sau gluteus maximus, cum sunt aceştia denumiţi ştiinţific. Muşchii fesieri au evoluat pentru a fi cei mai puternici deoarece ei nu doar că susţin vertical corpul omenesc, dar datorită lor putem merge, putem alerga, putem lovi puternic cu piciorul şi ne putem aşeza şi ridica.
În ceea ce priveşte mitul că limba este cel mai puternic muşchi din corp, acest fapt nu pare să fie adevărat, indiferent de definiţia dată puterii.

- Masticatorul, sau musculatura maxilarului, de exemplu, este cel mai puternic datorită avantajului său mecanic, în care muşchii ataşaţi maxilarului formează o pârghie.

- Cvadricepşii sunt printre muşchii care au cea mai mare concentraţie de fibre musculare striate, fapt care i-ar califica într-o mai mare măsură în categoria celor mai puternici muşchi din corp."

Imi doresc sa obtin prin acest topic, premiul de castigator al eventului ox, deoarece am fost singurul care a raspuns corect, v-am atasat si dovada din ox.
Imagine
Link accesare imagine: https://postimg.cc/5HqQQY5V
Avatar utilizator
Bibanul
Începător
Începător
Mesaje: 69
Membru din: Vin Apr 10, 2020 11:36 pm
Oraş: Paris
Status: nupotacum
Regat: Galben
Caracter: Şaman
Breaslă: inParis

Mie Mar 17, 2021 9:10 pm

Dovezi insuficiente din poza ca sa imi pot da seama ca acolo ai fost scos .
Intrebarea a fost scoasa .

T/C

Imagine
Închis